Synergy House

The original Synergy House building was deemed as not “positively contributing towards the urban streetscape” by Camden Council.  The client opted not to demolish the building and retain the bland 1950’s cladding, but to clad this in a living wall.  This is a precedent within the London area, the first living wall to an entire primary elevation in a Conservation Area in London.  This is now Camden’s default advice to clients wishing to clad / demolish buildings which are deemed as negatively impacting the street elevations.

 

The existing roof level was demolished to allow for an angled roof extension which responded to the surrounded building.  The new extension is passively ventilated and has a series of BIPV within the glazing.

 

Centrally located, Synergy House provides flexible collaborative commercial space and will act as a start-up hub for small businesses.

Living Wall
Living Wall
Roof Extension
Roof Extension