Leisure Facility, Royal Wharf

David Morley Architects’ new leisure complex is central to Ballymore and Oxley’s vision of creating a vibrant community at Royal Wharf in London. This new 20,000sqft facility is expected to become a social hub for the neighbourhood with two studios which will be used for group exercise, a 25metre swimming pool plus a communal café and rest area.

The design philosophy combines technical excellence with creating settings which promote an active lifestyle. The double height pool hall will provide an inspiring place to swim but also allows views between the surrounding leisure facilities giving a sense of ‘open plan sport’. Contact with nature is also an important theme, achieved through the use of natural materials, daylight and making the most of connections between inside and outside.

Royal Wharf by Ballymore and Oxley launched in March 2014. The development will offer a new neighbourhood of 3,385 riverside properties, complete with a high street of shops, bars and restaurants, garden squares, parks, community infrastructure and 500m of river frontage.

First floor view
First floor view
Pool and sauna
Pool and sauna
Entrance view
Entrance view